Lorch - Micormig gépcsalád

2014. September 26.

Új technika, egyszerű kiszolgálás              

A MicorMIG-szériával a Lorch a MIG-MAG tartományban egy új generációt prezentál: a teljes körű berendezés a szokásos transzformátoros-berendezéseknek egy alternatívája. A Lorch MicorMIG a szabadalmaztatott Micortechnológia által egyesíti az optimális hegesztési tulajdonságokat a praktikus előnyökkel, mint az ív és a végkráter-töltés dinamikus szabályzása. A MicroMig az egyszerű kezelésével és a jővőbeli biztos „Upgrade” koncepciójával, valamint az új tökéletes védelmű MF-08 előtoló egységével teljesen alkalmas gyakorlati alkalmazásra.  A Lorch az új MicorMIG sorozattal a robosztus, inverter-alapu MIG-MAG berendezések programját bővíti. A szabadalmazott Micor inverter technológia először lett alkalmazva a MIG-MAG berendezésekben. A MicorMIG sorozat a teljes rezonanciás Micor-technológia különleges hegesztési tulajdoságait összeköti a hegesztőeljárások, hegesztőprogramok és kiegészítőfunkciók egyszerű upgrade képességének újfajta kiszolgálási koncepciójával. A fokozatmentesen szabályozható berendezés egy kompakt, robosztus házban kivitelezve magasfokon variálható módon alkalmazható a kisüzemektől kezdve az ipari vállalatokig.

A Lorch-szabadalmu Micor-technológia a gyártók szerint extrém stabil, erős ívet tesz lehetővé kitűnő hegesztési tulajdonságokkal acélnál, nemesacélnál és alumíniumnál. Emellett a MicorMIG az innovatív inverter-technológiának köszönhetően a tradicionális trafó-berendezésekhez képest sokkal jobban gazdálkodik az energiával –a berendezések áramfelhasználása csekélyebb, és a hálózati ingadozással szemben kevésbé érzékenyek. A bekapcsolható végkráter-töltés szériaszerű funkciója a hegesztőáramot célzottan lecsökkenti úgy, hogy a hegfürdő nyugodtan le tud hűlni, és a végkráter csekély energia bevitellel töltődik fel anyaggal. Az optimális hegesztővarratról a többlépcsős dinamikus szabályzás is gondoskodik. Ez szabályozza az ív karakterisztikáját lágytól keményig és teljesen a hegesztési feladat, valamint a hegesztő egyéni kívánságának igénye szerint.

MIG-MAG-technika új kiszolgálással

Az új MicroMIG-széria legkedvesebb darabja az újonnan fejlesztett kiszolgáló-felület, ami a jövőben a további Lorch-hegesztő berendezésekbe is beépítésre kerül. A felhasználó igény és követelmény szerint három különböző változatból választhat: Basic, BasicPlus, és ControlPro. A Lorch emellett az EN 1090- által minősített berendezést (BasicPlus-tól ) egy jövőálló Upgrade-koncepcióval látta el – mind szoftveroldalról (további termelékenység-emelő, vagy munkaegyszerűsítő funkciók és folyamatok pótlásként) mind hardwer komponensben: így pl. a MicroMIG BasicPlus kiszolgáló-mezője ellátható ControlPro kiszolgáló mezővel. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó is részt vegyen a jövőben a technológiai előrelépésben. Teljesen gyakorlatiasak a  megbízható MIG-MAG-teljes körű berendezés további tulajdonságai: a házon egy képernyő mutatja a huzaltekercs töltöttségének állapotát és egy RFID-anyagmozgató segítségével  a felhasználó beavatkozhat, ezáltal minden hegesztőnek lehetősége van a saját meghatározása szerinti beállításra ill.változtatásra. Ezenkívűl a MicorMIG alkalmas tiszta CO2- védőgázzal és bevontelektródás hegesztésre is.

Robosztus, stabil és teljesen  szigetelt

A MicroMIG kiegészül az új teljes védelmű előtoló berendezéssel, amely ellenálló, üvegszállal erősített speciális műanyag, szigetelő tulajdonságával, 60cm-es esésbiztonságával (beállított 300-as        tekerccsel is) és csekély 10,6 kg-os súlyával elkápráztat. Számos fogó- és akasztó-szerkezet teszi lehetővé a szükséges kezelhetőséget – pl. szereléseknél, vagy nehezen hozzáférhető helyeken (akár búvólyuknál is alkalmas). Extrém kompakt, számtalan felhasználási szituációra kvalifikált. Az új egységet a speciális konstrukciója és a forgatható kezelőmezője által mind álló, mind fekvő helyzetben lehet használni. Járulékos plusz: a huzalelőtoló extra világítással van ellátva,ezáltal rossz fényviszonyok mellett is könnyen cserélhető a huzal.

 

Az új MicorMIG-széria 2014. márciustól az alábbi teljesítményvariációkban: 300A, 350A, és 400A változatokban, folyadék-, és léghűtéses kivitelben kapható.

 

Próbálja ki az új technológiát Lorch partnereknél!